Pontos idő

Közlekedem - tapasztalati blog

Közlekedem szinte minden nap. Közlekedek a fővárosban - de más nagyvárosokban is -, de rendszeresen vasúttal és Volánbuszokkal is (változatosan). Autózom is, amikor működik és/vagy amikor muszáj vagy olcsóbb, ritkábban azért, mert mondjuk kényelmesebb vagy gyorsabb. Ami itt található az a tapasztalat, mely napról napra folyamatosan bővül. Olvasható minden, amit épp átélek e téren, legyen az pozitív vagy negatív, követendő vagy elvetendő példa.

Kommentezés

Az előzetes moderációt kikapcsoltam, mert nem ülhetek állandóan a gép előtt. Szinte naponta ellenőrzöm, hogy volt-e kommentezés és figyelemmel kísérem a leírtakat. Kicsire nem adok, de ne a trágárság legyen a mérvadó, ne az legyen 90%-osan a komment alapja. Köszönöm.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

IndaFotó képek

Véletlenszerű IDÉZETEK

Friss topikok

Délelőtt tízkor: a 78-as troli követési ideje: 45 perc felett!

2010.02.23. 21:42 :: Közlekedésguru

Január 28-án 10 óra környékén értünk a Király utca - Erzsébet körút megállójához. Odaérkezésünkkor épp egy 70-es indult el, de mivel a 78-as lett volna számunkra jobb, így nem is siettünk hozzá. Eltelik néhány perc, gyűlik a tömeg - troli nem jön. 20 percnél járunk, amikor egy újabb 70-es érkezik (lásd: fényképen). Miután elment a tömeggel láttunk egy ZIU-9-est fordulni a Király utcára, így reménykedtünk, de hiába: újabb 70-es. Újabb tíz perc után ismét Solaris, ismét 70-es. A sofőrhöz egy rögtönzött kérdés: "Mi van a 78-asokkal?" - "Mi lenne, járnak!" - "Csak mert ez a 4. 70-es...!".

Újabb várakozás, kb. 10-en várjuk konkrétan a 78-ast több, mint félórája. 5 perc után érkezik megint egy 70-es, az ötödik. Erre már felszálltunk: 40 perc elég volt a hidegben állva és már fázva a megállóban. A Nefelejcs utcai megállótól majd sétálunk, gondoltuk - már elég volt! Tájékoztatás semmi, 40 perc pedig már elég nagy követésnek a 7-8 helyett.

Célt érve - 70-essel és gyalog, másfél óra alatt összesen 6 (a troliig) + 4 megállós távon - miután ajtót zártunk egyből elrobogott egy ZIU-9-es, 78-as troli a Keleti felé a Bethlen Gábor utcán.

Én nem tudom, hogy mi történt, máig nem volt időm sem publikálni, sem pedig megkérdezni a BKV Ügyfélszolgálatától. Most megteszem mindkettőt. Mivel nem előttünk ment el a 78-as így a konkrét követési időt csak saccolni tudom, de 45-50 perc felett volt mindenképp!

Áramszünet? - Elég vicces, a Kossuth tér felé folyamatosan ment ZIU is, Solaris is, 412 is. Visszafelé alig jöttek, de jöttek a 70-esek, felsővezetékes táplálással, mert más hangja és dinamikája van, ha aksiról megy. (Egyszer pont az Erzsébet körút és a Dózsa György út között haladtunk aksiról, az utolsó megállót már csak 10-zel és épphogy megtette). Ha bármi gond volt egy Solarist már kötelességük lett volna a Keleti felé küldeni, vagy tájékoztatást adhattak volna a külső hangszórón keresztül, hogy ne várjuk a 78-asokat. A sofőrök egyike sem tudott semmit mondani, a 70-esen, mellyel utaztunk egy idős úr mondta, hogy amikor ellentétes irányba utazott, akkor meg csak 78-asok közlekedtek (aznap, néhány órával korábban).

A BKV-tól kapott választ majd közlöm...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozlekedem.blog.hu/api/trackback/id/tr31785307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása